Categories
Middager

Hjemmelaget tomatsuppe

1 stk løk
1 stk gulrot
1 stilk stangselleri
2 fedd hvitløk
0,5 stk chili
2 ss olivenolje
2 ss tomatpuré
2 bokser hermetiske tomater (mutti polpa er utmerket til denne suppen)
0,5 liter grønnsakskraft, eller buljong
2 ss frisk oregano (tørket går fint)
1 ts sukker eller honning
Salt og kvernet pepper

  1. Finhakk løk, gulrot, stangselleri, hvitløk og chili.
  2. Fres løk, gulrot, stangselleri, hvitløk og chili i olivenolje i en kjele i ca. 3 minutter
  3. Ha i tomatpuré, og fres i ytterligere 1 minutt
  4. Ha i grønnsakskraft, knuste tomater og oregano.
  5. La koke i ca. 20 minutter, til alle grønnsakene er møre.
  6. Ta kjelen av platen, og kjør suppen jevn med en stavmikser
  7. Smak til med litt sukker, salt og pepper

    Topp gjerne suppen med f.eks. kokt egg, eller stekt bacon.
    Det smaker også godt med fersk baguette inntil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *