Categories
Bakverk Desserter

Vaniljehorn

50 g gjær
3 dl kald melk
0,5 ts salt
1 dl sukker
1 egg
11-12 dl hvetemel
175 g mykt meierismør
1 eske vaniljekrem (piano)

Til pensling (og pynt): Egg, smør og sukker. Eventuelt bare pensle med vann.

  1. Rør gjæren ut i melken. Tilsett salt, sukker, egg og ca. halvparten av melet. Tilsett så smøret i biter.
    Begynn å elt deigen, og tilsett resten av melet underveis til konsistensen blir riktig.
  2. Sett deigen til heving under plast, ca. 1-2 timer.

    Forvarm stekeovnen til 225 grader

  3. Del deigen i fire deler. Kjevle ut til sirkler, og del hver sirkel i 8 snipper.
    Legg ca. en spiseskje med vaniljekrem på hver snipp.
    Rull sammen til horn fra den brede siden. Sett så hornene på bakepapir på en stekeplate, med skjøtet ned.
  4. Etterhev hornene/snippene i ca. 30 minutter. Pensle med sammenpisket egg, eller vann.
  5. Stek hornene midt i ovnen i 8-10 minutter til de er gylne.
    Avkjøl på rist.
    Hvis du ønsker dekorasjon/pynt; Når hornene er avkjølt, smelt smør som du pensler på hornene. Dernest drysser du sukker over, eventuelt dypper hornene i sukker. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *