50 g gjær
3 dl kald melk
0,5 ts salt
1 dl sukker
1 egg
11-12 dl hvetemel
175 g mykt meierismør
1 eske vaniljekrem (piano)
Til pensling (og pynt): Egg, smør og sukker. Eventuelt bare pensle med vann.
- Rør gjæren ut i melken. Tilsett salt, sukker, egg og ca. halvparten av melet. Tilsett så smøret i biter.
Begynn å elt deigen, og tilsett resten av melet underveis til konsistensen blir riktig. - Sett deigen til heving under plast, ca. 1-2 timer.
Forvarm stekeovnen til 225 grader
- Del deigen i fire deler. Kjevle ut til sirkler, og del hver sirkel i 8 snipper.
Legg ca. en spiseskje med vaniljekrem på hver snipp.
Rull sammen til horn fra den brede siden. Sett så hornene på bakepapir på en stekeplate, med skjøtet ned. - Etterhev hornene/snippene i ca. 30 minutter. Pensle med sammenpisket egg, eller vann.
- Stek hornene midt i ovnen i 8-10 minutter til de er gylne.
Avkjøl på rist.
Hvis du ønsker dekorasjon/pynt; Når hornene er avkjølt, smelt smør som du pensler på hornene. Dernest drysser du sukker over, eventuelt dypper hornene i sukker.