Categories
Desserter Kaker

Banankake, mandelkake m/sjokofyll (Høydal)

Du trenger: 

200g mandler (males)

200g sukker (males)

1 ts bakepulver (males)

4 eggehviter (stivpiskes)

Stekes i stekeovn på 180 grader i 30 – 35 min.

Fyll: 

4 Eggeplommer

1/2 pl kokesjokolade

1 dl melk

2-3 ss sukker

Kokes opp ved svak varme, omrøres hele tiden.

La fyllet bli kaldt før det has på bunnen.

Skjær banan i skiver og ha oppå fyllen.

Krem: 

3-4 dl fløte

Piskes til krem og has på toppen.

 

Categories
Bakverk Kaker

Butterkake med vanilje og kanel

Bakes i langpanne og brytes fra hverandre når de er nybakt.

Du trenger:

3 dl melk

1/3 pk. gjær

1/2 ts malt kardemomme

3/4 dl sukker

1 egg

8-9 dl hvetemel

125g mykt smør

1/4 ts salt

Fyll:

150g mykt smør

1 dl sukker

1 ss malt kanel

1 1/2 dl vaniljekrem

Pensling:

1 egg

Glasur:

2 dl melis

1 ss vann

  1. Varm melken til den er 20 – 22 grader. smuldre gjæren i en bolle og hell over melken og rør til gjæren er oppløst.
  2. rør i kardemomme, sukker, egg og det meste av melet. tilsett smøret i terninger. Tilsett resten av melet, men hold av litt som spares til utbakingen. Arbeid deigen sammen til den er smidig og blank. tilsett saltet og arbeid deigen sammen i ytterligere noen minutter til. La deigen heve under et kjøkkenhåndkle i ca 1. time.
  3. Fyll: rør sammen smør, sukker og kanel.
  4. kjevle ut deigen til et rektangel, ca 60×30 cm. Bre på fyllet og tull deigen sammen fra langsiden. Skjær rullen i 15 biter og legg dem i en liten langpanne, ca 25×40 cm, kledd med bakepapir. La dem heve under et kjøkkenhåndkle i 30-40 minutter.
  5. Sett ovnen på 200 grader.
  6. Ha vaniljekremen i en kakesprøyte og sprøyt litt inn i hver bolle. Pensle med sammenpisket egg. Stek nederst i ovnen i 25 minutter. avkjøl kaken.
  7. Glasur: Bland melisen med vannet litt etter litt. Rør til en glatt glasur og ringle den over kaken.

Skal du ha stort selskap kan du fint doble oppskriften.