Categories
Middager

Chili sin carne

2 stk løk
1 stk gulerot
1 stk søtpotet
2 stk rød paprika
1 stk rød chili
4 båter hvitløk
2 ss olje
1-2 ts malt spisskummen
1-2 ts malt koriander
0,5-1 ts chilipulver
2 ts tomatpuré (kan sløyfes)
2 bokser hakkede hermetiske tomater (eldorado sine er gode i denne gryten)
1 boks hermetiske røde bønner (gjerne kidneybønner)
1 boks hermetiske kikerter

Tips; Dette er ca. 4 porsjoner. Lag gjerne en større porsjon om ønskelig, og frys ned. 

  1. Grovhakk løk, gulrot, søtpotet og paprika. Finhakk chili og hvitløk.
  2. Varm oljen i en gryte, og fres grønnsakene til de er blanke og begynner å få farge.
  3. Dryss over krydderet, og la det frese i ca. 1 minutt.
  4. Tilsett hakkede tomater og tomatpuré, og kok opp. Senk så varmen, og la det småkoke i omtrent 5 minutter.
    Hvis gryten er veldig tykk, så kan det tilsettes litt vann.
  5. Skyll bønner og kikerter, og ha disse i gryten. La det så småkoke i 5-10 minutter til.
    Smak til med salt, pepper og limesaft.
    Serveres med tortillachips og guacamole.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *