450 g smør
3 dl sirup – ca. 375 gram
6 dl sukker
3 dl kremfløte
1,5 ts nellik
1,5 ts ingefær
1,5 ts pepper
6 ts kanel
3 ts bakepulver
ca. 1350 g hvetemel
OBS; Husk at pepperkakedeigen må ligge kjølig en stund før den kjevles ut og stekes, gjerne et døgn eller mer.
- Bland smør, sirup og sukker i en kjele. Varm dette opp på middel varme til alt er helt smeltet. Ta kjelen av platen, og kjøl noe ned.
- Rør i fløten. Flytt blandingen gjerne over til en stor bakebolle. Sikt i krydder, bakepulver og mesteparten av melet. Resten av melet spes på til deigen er jevn og passe fast.
TIPS; flytt deigen over i en bolle som er dekket med plastfolie, og dekk deigen godt med folien. Eventuelt putt deigen i en brødpose. Dette vil gjøre det lettere å få ut deigen når den har ligget kaldt.La stå kjølig til neste dag, eller lengre.
- Sett stekeovnen på 175 grader
- Elt deigen i litt mel på bordet, og kjevle den ut (pass på at den ikke er for tykk). Stikk ut forskjellige figurer.
- Stek figurene i 9-10 minutter (hvis figurene er for tjukke vil det ta lengre tid). Avkjøl på rist.
OBS! Hvis du skal henge opp figurene, så er det viktig å stikke ut et hull til bånd/snor før steking.