Kransekake

500g mandler
500g melis
ca 2 – 3 eggehviter
Glasur
100g melis
eggehvite
smør ringene til kransekakeformen.
strø dem med semulegryn.
skåld mandlene flere dager før de skal males. Ha dem til tørk i et klede eller en tøypose.
Mal mandlene. Bland dem med knust og siktet melis. Arbeid mandelmassen med eggehvite til den
blir sammenhengende og jevn, men arbeid ikke for meget. Blir deigen overarbeidet har oljen lett
for å flyte ut og deigen blir kort. Trykk deigen gjennom sprut og legg ringene i smurte og strødde
kransekakeformer. Stek kransekake ved svak varme, ca 150 grader i ca 20 minutter. La kransekakeringene
bli litt kalde før en tar dem ut av formene. De løsner lett hvis en gir formene et lite trykk.
Glasur
Knus og sikt melisen. Bland den godt med eggehvite til en tykk glasur. Fyll glasuren i små kremmerhus
av papir. Klipp et lite hull i spissen av kremmerhuset. Sprøyt glasuren jevnt på ringene. Legg kransekakeringene
oppå hverandre så de danner et tårn. Fest dem med karamell. Pynt kransesken med marsipanroser, marsipanfrukter
og blader, eller konfekt.